Smycken inom sportens värld

Få människor förknippar smycken med sport, såvida man inte talar om tävling i silversmide, men faktum är att sportrelaterade smycken förekommer som åtråvärda vinster inom en hel del kända sporter. Vad sägs om exklusiva ringar, prestigefyllda bälten eller ovärderliga guldarmband? För att kunna ta del av dessa unika vinster måste man utöva amerikansk fotboll, boxning eller pokerspel på elitnivå.

De flesta människor känner till att alla mästartitlar inom boxning innebär att vinnaren får ett överdådigt bälte som visar hur han eller hon har tagit sig till pallplats med blod, svett och tårar. Det går att vinna en hel del mästartitlar inom proffsboxningen som genererar både bälten och pengar. Själva bältet bärs sedan med stolthet och väcker både skräck och beundran hos motståndare och publik.

Inom amerikansk fotboll (NFL) får det vinnande laget förutom Super Bowl-titeln och en ansenlig summa pengar även den eftertraktade Super Bowl ringen. Dessa ringar är mycket exklusiva och består oftast av gult eller vitt guld samt en hel del diamanter. Det vinnande lagets namn finns ingraverat tillsammans med lagets logotyp och Super Bowl nummer. De unika ringarna är naturligtvis värda sin vikt i guld. På samma sätt får även spelarna i det segrande laget i Nordamerikanska baseball-ligan Major League varsin värdefull vinnar-ring.

När det gäller poker och deltagande i större pokerturneringar är det oftast den rejäla vinstsumman som lockar mest. Faktum är dock att det i flera av världens riktigt kända och stora turneringar även förekommer att vinnaren får med sig ett särskilt armband som grädde på moset. Förutom äran och prissumman får vinnaren glänsa i ett armband värt flera miljoner kronor. Det mest åtråvärda armbandet av alla är ett WSOP armband där förkortningen står för ”World Series of Poker”. Förutom guld och diamanter är även safirer och rubiner vanliga ädelstenar i dessa armband. Vinnarna blir medlemmar i en exklusiv klubb som har stor betydelse för de riktigt seriösa pokerspelarna som tar spelet på fullaste allvar.